Bardzo fajne delikatne leczo z bakłażana,kurczaka,mini papryczek oraz brązowego ryżu. Fajna odskocznia od tradycyjnego obiadu.
Składniki:
1 Duży bakłażan
2 Filety z Kurczaka bez skóry
5 Mini Papryczek lub 1 Duża
1 czerwona cebula
4 Łyżki Brązowego Ryżu
Przyprawy po 1/2 łyżki:papryka czerwona,pieprz,chilli,vegeta.
1 łyżka soli
1 czerwona cebula
4 Łyżki Brązowego Ryżu
Przyprawy po 1/2 łyżki:papryka czerwona,pieprz,chilli,vegeta.
1 łyżka soli
500 ml przecieru pomidorowego
3 łyżki koncentratu pomidorowego
3 łyżki koncentratu pomidorowego
2 ząbki czosnku
3 szklanki zimnej wody
olej do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Bakłażana i Papryki myjemy.
Bakłażana nie obieiramy, kroimy w dużą kostkę.
Papryczki kroimy w kostykę.
Kurczaka kroimy w kostkę doprawiamy i smażymy na rumiano.
Do kurczaka dodaję drobno pokrojoną cebulę wraz z czosnkiem. Smażę a następnie dodaję pół czklanki zimnej wody.
Kolejno dodaję bakłażana i tymianek i duszę.
Do wysokiego garnka wlewam wodę a następnie dodaję składniki z patelni.Następnie dodaję przecier i koncentrat. Nastawiam i gotuję.
Duszę całość na małym ogniu ok 20 min następnie dodaję ryż. Duszę kolejne 10 min aż ryż będzie miękki.
Na koniec dodaję paprykę i mieszam. Pozostawiam jeszcze porzez ok 2 min na ogniu i zdejmuje.
Podaję na gorąco.
2 komentarze:
Mniam jakie pyszne danie :-)
Bardzo Dziękuję i zapraszam do wypróbowania i podzielenia się czy smakowało :)
Prześlij komentarz