Pierwszy raz robiłam krewetki i nie było tak źle. Zrobiłam podstawową wersję z czosnkiem,pietruszką do tego świeża bagietka.Warto spróbować.
SKŁADNIKI: dla 2 osób
250 g obgotowanych krewetek
pęczek natki pietruszki
3 ząbki czosnku
1 i 1/2 łyżki masła
1/2 papryczki chilli
przyprawy:sól,pieprz do smaku
sok z 1/2 limonki
Dodatkowo bagietka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Na patelni rozpuszczam masło.
Krewetki wrzucam na masło.
Dodaję czosnek przeciśnity przez praskę oraz drobno posiekaną natkę.
Smażę ok 4-5 min aż krewetki zaczną się rumienić.
Dodaję przyprawy oraz papryczkę chilli.
Po upływie 5 min dodaję sok z limonki.
Całość mieszam i smażę jesczze ok 1 minuty mieszając.
Podaję z bagietką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz