18 maj 2016

Krewetki z czosnkiem i pietruszką smażone na maśle

Pierwszy raz robiłam krewetki i nie było tak źle. Zrobiłam podstawową wersję z czosnkiem,pietruszką do tego świeża bagietka.Warto spróbować.


SKŁADNIKI: dla 2 osób 
250 g obgotowanych krewetek
pęczek natki pietruszki
3 ząbki czosnku
1 i 1/2 łyżki masła
1/2 papryczki chilli
przyprawy:sól,pieprz do smaku
sok z 1/2 limonki 
Dodatkowo bagietka

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Na patelni rozpuszczam masło.
Krewetki wrzucam na masło.
Dodaję czosnek przeciśnity przez praskę oraz drobno posiekaną natkę.
Smażę ok 4-5 min aż krewetki zaczną się rumienić.
Dodaję przyprawy oraz papryczkę chilli.
Po upływie 5 min dodaję sok z limonki. 
Całość mieszam i smażę jesczze ok 1 minuty mieszając. 
Podaję z bagietką.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF