18 maj 2016

Z suszonymi pomidorami i kaszą jęczmienną

Dziś moja ulubiona zupa w wersji troszkę innej niż zwykle. Dziś podam ją z suszonymi pomidorkami z oleju i z kaszą jęczmienną. Zupa będzie wykonana na bulionie z warzyw. Smacznego.


SKŁADNIKI:
2.5 litra bulionu warzywnego --TU
500 ml przecieru pomidorowego
3 łyżki koncentratu pomidorowego
7 Pomidorków suszonych w oleju
100 kaszy jęczmiennej średniej 
przyprawy do smaku : 1/2 łyżeczki pieprzu,1/2 łyżeczki chilli,1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 
1 łyżka soli bub 1 i 1/2 łyżki vegety naturalnej 
Do posypania natka pietruszki 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Bulion warzywny zagotowujemy.
 Do bulionu dodaję w całości pomidorki a następnie koncentrat i przecier. 
Wszystko mieszam.
 Dodaję przyprawy. 
Na koniec dodaję kaszę. Zmniejszam ogień i gotuję ok 15 min aż kasza będzie miękka a zupa zgęstnieje. 
 Zupę podaję z natką pietruszki. 
SMACZNEGO.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF