Dziś moja ulubiona zupa w wersji troszkę innej niż zwykle. Dziś podam ją z suszonymi pomidorkami z oleju i z kaszą jęczmienną. Zupa będzie wykonana na bulionie z warzyw. Smacznego.
SKŁADNIKI:
2.5 litra bulionu warzywnego --TU
500 ml przecieru pomidorowego
3 łyżki koncentratu pomidorowego
7 Pomidorków suszonych w oleju
100 kaszy jęczmiennej średniej
przyprawy do smaku : 1/2 łyżeczki pieprzu,1/2 łyżeczki chilli,1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
1 łyżka soli bub 1 i 1/2 łyżki vegety naturalnej
Do posypania natka pietruszki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Bulion warzywny zagotowujemy.
Do bulionu dodaję w całości pomidorki a następnie koncentrat i przecier.
Wszystko mieszam.
Dodaję przyprawy.
Na koniec dodaję kaszę. Zmniejszam ogień i gotuję ok 15 min aż kasza będzie miękka a zupa zgęstnieje.
Zupę podaję z natką pietruszki.
SMACZNEGO.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz