SKŁADNIKI:
120 g miękkiego masła lub margaryny do wypieków
1/2 szklanki cukru brązowego
sok z cytryny
150 ml jogurtu naturalnego
200 g mąkipszennej
2 łyżki proszku do pieczenia
3 jajka
3-4 łyżki rodzynek
1/2 szklanki cukru brązowego
sok z cytryny
150 ml jogurtu naturalnego
200 g mąkipszennej
2 łyżki proszku do pieczenia
3 jajka
3-4 łyżki rodzynek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Masło utrzeć z cukrem. Następnie dodaję jajka i jogurt naturalny.
Miksuje. Dodaję sok z cytryny. Następnie dodaję wszystkie suche
składniki i rodzynki. Mieszam za pomocą drewnianej łyżki.
Ciasto przekladam do formy i piekę ok 45 min góra-dół w 180 stopni. Piekę do tzw suchego patyczka. Ciasto studzę na kratce.
Smacznego.
Ciasto przekladam do formy i piekę ok 45 min góra-dół w 180 stopni. Piekę do tzw suchego patyczka. Ciasto studzę na kratce.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz