10 cze 2016

Ciasto cytrynowe z rodzynkami

Pyszne ciasto jogurtowe o smaku cytryny z rodzynkami. Pyszne ciasto na każdą okazję.



SKŁADNIKI:

120 g miękkiego masła lub margaryny do wypieków
1/2 szklanki cukru brązowego
sok z cytryny
150 ml jogurtu naturalnego
200 g mąkipszennej
2 łyżki proszku do pieczenia
3 jajka
3-4 łyżki rodzynek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Masło utrzeć z cukrem. Następnie dodaję jajka i jogurt naturalny. Miksuje. Dodaję sok z cytryny. Następnie dodaję wszystkie suche składniki i rodzynki. Mieszam za pomocą drewnianej łyżki.

Ciasto przekladam do formy i piekę ok 45 min góra-dół w 180 stopni. Piekę do tzw suchego patyczka. Ciasto studzę na kratce.

Smacznego.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF