Pyszne ciasto ananasowe z posmakiem waniliowym idealnie pasuje do herbaty czy kawy.
SKŁADNIKI:
4 jajka
1 puszka ananasa z wanilią
2 szklanki mąkipszennej
2/3 szklanki cukru brązowego
2 łyżki proszku do pieczenia
2 łyżki cukru wanilinowego
2/3 szklanki olejurzepakowego
Szczypta soli
150 ml jogurtu naturalnego 0%
1 puszka ananasa z wanilią
2 szklanki mąkipszennej
2/3 szklanki cukru brązowego
2 łyżki proszku do pieczenia
2 łyżki cukru wanilinowego
2/3 szklanki olejurzepakowego
Szczypta soli
150 ml jogurtu naturalnego 0%
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Do jednej miseczki dodaję wszytskie mokre składniki a w drugiej wszytskie suche. Następnie wszystko łączę. Za pomocą łyżki dokładnie mieszam aż wszystkie składniki się. Połączą. Między czasie włączam piekarnik i nastawiam na 180, stopni góra-dół. Ciasto przekładam do keksówki.
Ananasa z puszki odcedzam. Ja użyłam ananasa z wanilia. Następnie kawałki ananasa wkładam w ciasto. Dosyć gęsto.
Ciasto wkładam do piekarnika na 45 min w 180 stopniach. Do tzw suchego patyczka. Po upieczeniu studzę na kratce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz