SKŁADNIKI:
1 kg mięsa mielonego wieprzowego
3 jajka
3 łyżki bułkitartej
3 łyżki bułkitartej do obtaczania
Przyprawa do mięsa mielonego
Sól i pieprz
Pęczek kolendy
3 łyżki ketchupu
2 łyżki musztardy
Olej do smażenia
3 jajka
3 łyżki bułkitartej
3 łyżki bułkitartej do obtaczania
Przyprawa do mięsa mielonego
Sól i pieprz
Pęczek kolendy
3 łyżki ketchupu
2 łyżki musztardy
Olej do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso mielone przekładam do miski. Dodaję jajka, bułkę tartą. Siekam
drobno świeżą kolendrę. Dodaję do mięsa. Dodaję ketchup i musztardę.
Dodaję pieprz i sól. Wszystko dokładnie mieszam.
Formuję kotlety. Obtaczam w bułce. Smażę na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podaję do ziemniaków czy kaszy. Również dobre są podawane z chlebem.
Formuję kotlety. Obtaczam w bułce. Smażę na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podaję do ziemniaków czy kaszy. Również dobre są podawane z chlebem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz