Schabowe, już były zwykłe, smażone, pieczone, ale w cebuli i mleku? Próbowaliście? Oj Warto zgrzeszyć:) Smacznego :)
SKŁADNIKI:
8 kotletów schabowych
3 cebule
2 szklanki bułki tartej
1 litr mleka np 2 %
4 jajka
4 łyżki smalcu
sól i pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Kotlety dokładnie rozbijam tak by były cienkie.
Do dużej misy wkładam
mięso następnie zalewam zimnym mlekiem.
Dodaję sól oraz świeżo mielony
pieprz. Dodaję sporą ilość.
Cebulę kroimy w plastry i dodaję do mleka i
mięsa.
Całość władam do lodówki na min.
3 godz. Następnie na talerzu
rozbijam jajka.
Na drugim talerzu wysypuję bułkę tartą.
Na patelni rozgrzewam łyżkę
smalcu.
Kotlety lekko odsączam za pomocą ręcznika papierowego.
Następnie
kotlet wkładam do jajka i następnie obtaczam w bułce.
Smażę na złoto.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz