15 wrz 2016

SERNIK NA ZIMNO Z JAGODAMI I BANANAMI


SKŁADNIKI:

1 opakowanie mix sernika w proszku na zimno

500 ml zimnego mleka

1 duży jogurt naturalny

1 galaretka

1 opakowanie biszkoptów ok 125 g

1/2 szklanki jagód

2 banany


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


 Do wysokiej miski wsypuję zawartość mieszanki do sernika na zimno.

 Do miski dodaję zimne mleko oraz jogurt naturalny i mixuje na najwyższych obrotach przez 3 min.

W dużej tortownicy rozkładam biszkopty.

 Masę sernikową rozlewam na biszkopty.

 Międzyczasie przygotowuję galaretkę.

Daje mniej wody niż jest w opisie. Zostawiam do ostygnięcia.

Na masę serową wkładam pokrojone w plastry banany oraz umyte jagody.

Następnie zalewam galaretką. Całość wkładam do lodówki na 3 godz.

 

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF