29 wrz 2016

SURÓWKA Z OGÓRKÓW I RZODKIEWEK

Dziś proponuję bardzo szybką surówkę z ogórków zielonych i rzodkiewek. Bardzo łatwa w przygotowaniu. Warto ją przygotować nie tylko do obiadu. Może spróbujesz? 

 

 SKŁADNIKI:

1 duży ogórek lub 2 małe
5 rzodkiewek
4 łyżki jogurtu naturalnego
sól,pieprz, zioła

 SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


Ogórki dokładnie myję i obieram ze skórki. Następnie ogórka kroję w plasterki, ja pokroiłam w grubsze. Rzodkiewki myję a następnie kroję w plasterki.


Dodaję do jogurtu. Następnie dodaję przyprawy: sól, pieprz i lubczyk suszony. Na koniec dodaję jogurt naturalny. Wszystko ze sobą mieszam.


Wkładam do lodówki na min 30 min przed podaniem



Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF