29 wrz 2016

KRUPNIK Z RYŻEM

SKŁADNIKI:

3 l wody

1 podwójny filet z kurczaka

1 marchewka i pietruszka

liść laurowy

kilka ziaren ziela angielskiego

1 bulionetka z kolorowym pieprzem

1 kostka rosołowa

2 łyżki vegety

natka pietruszki

1/2 szklanki ryżu białego

1 łodyga selera naciowego  


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


 Do garnka wlewam wodę. Następnie wrzuca mięso , liść laurowy, ziel angielskie, kostkę drobiow oraz bulionetkę z kolorowym pieprzem. Gotuję aż mięso będzie miękkawe.

Marchewkę oraz pietruszkę obieram, myję i kroję w plastry. Łodygę selera naciowego kroję w pół i dodaję do zupy. Gotuję i wsypuję ryż.

Gotuję aż wszystko będzie miękkie.

 

3 komentarze:

OLA pisze...

Zrobiłam, jest pyszny i bardzo szybki. Dziękuję za przepis. Polecam w 100%

Maciej Adamiak pisze...

Uwielbiam takie szybkie zupki, dlatgeo tez kocham aplikację www.kcalmar.com Polecam.

patkauk87 pisze...

Dziękuję

Printfriendly

Print Friendly and PDF