25 paź 2016

BEZGLUTENOWE CIASTECZKA Z RODZYNKAMI


SKŁADNIKI:


200 g mąki ryżowej
5 łyżek rodzynek lub żurawiny
5 łyżek mleka kokosowego
2 łyżki oleju kokosowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru wanilinowego
1 łyżeczka wanili
3 łyżki cukru ja dałam trzcinowy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

 

 Wszystkie składniki łączę ze sobą. Formuję kulę. Następnie okręcam folią spożywczą. Wkładam do zamrażarki na 30 min.

Następnie z ciasta formuję małe kulki wyjdzie ok 12 sztuk i lekko spłaszczam.

Ciasteczka układam na blaszy, która została wyłożona papierem do pieczenia.

Piekę ok 10-12 min w 160 stopniach w piekarniku góra-dół.

Brak komentarzy:

Printfriendly

Print Friendly and PDF