12 paź 2016

Z MIĘSEM WOŁOWYM I BAKŁAŻANEM Z KASZĄ GRYCZANĄ


SKŁADNIKI:

500 g mięsa mielonego

1 bakłażan

Marchewka

Cebula

Czosnek

500 ml przecieru pomidorowego

2 szklanki wody

Natka pietruszki

Przyprawy_sól, pieprz, wegeta, bazylia, czosnek granulowany, papryka czerwona ostra, papryka czerwona słodka.

1 bulionetka o smaku kolorowego pieprzu

2 torebki kaszy gryczanej

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

 

 Mięso podsmażam na oleju z przyprawami. Do garnka wrzucam mięso. Dodaję startą marchewkę na grubych oczkach.

Na patelni podsmażam cebulę drobno posiekaną i czosnek Następnie dodaję pokrojony w kostkę bakłażan. Podlewam wodą. Duszę ok 3 min. Przekładam do garnka z mięsem i marchewką. Podlewam wodą.

Następnie dodaję przecier pomidorowy, przyprawy i bulionetkę z kolorowym pieprzem.

Na koniec dodaję drobno posiekaną natkę pietruszki.

W garnku gotuję kaszę gryczaną jak w instrukcji na opakowaniu. Kaszę polewam gulaszem. Podaję na ciepło.

Brak komentarzy:

Printfriendly

Print Friendly and PDF