12 paź 2016

Z PESTO I TUŃCZYKIEM


SKŁADNIKI:

 

1 słoiczek pesto czerwonego

100 g makaronu

tuńczyk w puszce w sosie własnym w kawałkach

3 plastry sera żółtego

Sól i pieprz

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

 

 Makaron gotuję tak jak na opakowaniu. Następnie schładzam lodotowatą wodą. Przekładam do miski. Kolejno wkładam tuńczyka. Najpierw odcedzam go z wody. Użyłam tuńczyka w kawałkach.

Następnie dodaję czerwone pesto. Na koniec dodaję pokrojony w cienkie plasterki ser żółty ja dałam salami. Następnie posypuję pieprzem i solą.

Wszystko mieszam ze sobą dokładnie.

1 komentarz:

Anonimowy pisze...

Prosty i fajny przepis, chociaż tak sobie myślę że to pesto można ewentualnie zrobić samemu np. z suszonych pomidorów. Wszystkie składniki w sumie mam w domu. Do tego makaron czaniecki z błonnikiem owsianym i wyjdzie całkiem smaczne i zdrowe danie :)

Printfriendly

Print Friendly and PDF