SKŁADNIKI:
1 słoiczek pesto czerwonego
100 g makaronu
tuńczyk w puszce w sosie własnym w kawałkach
3 plastry sera żółtego
Sól i pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Makaron gotuję tak jak na opakowaniu. Następnie schładzam lodotowatą
wodą. Przekładam do miski. Kolejno wkładam tuńczyka. Najpierw odcedzam go
z wody. Użyłam tuńczyka w kawałkach.
Następnie dodaję czerwone pesto. Na koniec dodaję pokrojony w cienkie
plasterki ser żółty ja dałam salami. Następnie posypuję pieprzem i solą.
Wszystko mieszam ze sobą dokładnie.
1 komentarz:
Prosty i fajny przepis, chociaż tak sobie myślę że to pesto można ewentualnie zrobić samemu np. z suszonych pomidorów. Wszystkie składniki w sumie mam w domu. Do tego makaron czaniecki z błonnikiem owsianym i wyjdzie całkiem smaczne i zdrowe danie :)
Prześlij komentarz