1 lis 2016

BURGERY Z WOŁOWINĄ I JALAPENO


SKŁADNIKI:

Burger

 

  • 4 bułki
  • 4 kotlety Burgery 100 %mięsa mielonego wołowego
  • 20 dag ser żółty
  • 2 ogórki konserwowe
  • ok 4-6 plasterków papryczki jalapeno
  • 1 szalotka

sos

  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka ketchupu
  • sól i pieprz


PRZYGOTOWANIE:

 Burgery wkładam do piekarnika na ok 20 min w 180 stopniach.

Następnie wszystkie składniki sosu łączę ze sobą. Między czasie ogórka kroję w słupki a cebulkę w drobną kostkę. Po upieczeniu mięsa, bułki kroję na pół.

Na bułkę kładę mięso i posypuję żółtym , tartym serem. Wkładam do piekarnika na ok 10 min w 180 stopniach, aż bułka będzie chrupiąca.

Po upływie tego czasu wyciągam bułkę z mięsem i serem, mięso smaruję sosem, kładę cebulę,ogórki jarmuż oraz papryczkę jalapeno. Podaję na ciepło.  


1 komentarz:

https://kuchniabellissima.wordpress.com/ pisze...

Dzisiaj mam smaka na fast food :D A ten burger mnie zachwycił ! :)

Printfriendly

Print Friendly and PDF