SKŁADNIKI:
Burger
- 4 bułki
- 4 kotlety Burgery 100 %mięsa mielonego wołowego
- 20 dag ser żółty
- 2 ogórki konserwowe
- ok 4-6 plasterków papryczki jalapeno
- 1 szalotka
sos
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka ketchupu
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Burgery wkładam do piekarnika na ok 20 min w 180 stopniach.
Następnie wszystkie składniki sosu łączę ze sobą. Między czasie ogórka kroję w słupki a cebulkę w drobną kostkę. Po upieczeniu mięsa, bułki kroję na pół.
Na bułkę kładę mięso i posypuję żółtym , tartym serem. Wkładam do piekarnika na ok 10 min w 180 stopniach, aż bułka będzie chrupiąca.
Po upływie tego czasu wyciągam bułkę z mięsem i serem, mięso smaruję sosem, kładę cebulę,ogórki jarmuż oraz papryczkę jalapeno. Podaję na ciepło.
1 komentarz:
Dzisiaj mam smaka na fast food :D A ten burger mnie zachwycił ! :)
Prześlij komentarz