SKŁADNIKI:
- 400 g mięsa mielonego z indyka
- 5 łyżek ryżu
- 20 dag mieszanki warzyw chińskich
- 500 ml przecieru pomidorowego
- Ok 200 ml wody
- 10 dag sera żółtego tartego
- Przyprawy:sól i pieprz, suszona natka pietruszki
- 100 g szpinaku
Mięso mielone podsmażam na rumiano na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju kokosowego. Doprawiam solą i pieprzem.
Następnie do mięsa przekładam mieszankę chińską i podlewam ok 100 ml wody. Duszę całość ok 5 min co jakiś czas mieszając.
Dodaję przecier pomidorowy i 100 ml wody a następnie wsypuję ok5 łyżek ryżu.
Duszę aż ryż będzie miekki. Na koniec dodaję szpinak.
Doprawiam suszoną natką pietruszki i posypuję serem cheddar.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz