6 lis 2016

DIETETYCZNE PULPETY Z INDYKA Z PŁATKAMI OWSIANYMI


SKŁADNIKI:
  • 500 g mięsa mielonego z indyka
  • 2 jajka
  • 1 szalotka
  • 1/2 szklanki płatków owsianych
  • sól i pieprz do smaku oraz suszona natka pietruszki
PRZYGOTOWANIE:

 Do mięsa mielonego dodaję szalotkę bardzo drobno pokrojoną w kostkę.

Nastepnie dodaję jajka i platki owsiane.

 Na koniec dodaję przyprawy i mieszam całość dokładnie.

Kolejno formuję małe kulki i ukladam je na blaszce pokrytej papierem do pieczenia.

Piekę ok 30 min w 180 stopniach. SMACZNEGO.  

3 komentarze:

Lena pisze...

smakowite ;)

Julia Laszuk pisze...

Kocham takie mini pulpeciki z indyka! :)
https://jaglusia.wordpress.com/2016/11/06/kasza-jaglana-z-mango-jarmuzem-i-tofu-w-sosie-orzechowym/

patkauk87 pisze...

O tak Ja również :)

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF