SKŁADNIKI:
- 500 g ciasta kruchego
- 200 ml powideł śliwkowych domowych
- 50 g mieszanki studenckiej HELIO
- 1 łyżeczka cukru trzcinoweg
PRZYGOTOWANIE:
Foremkę do tatry wykładam papierem do pieczenia. Następnie przekładam
ciasto kruche. Dokładnie dociskam do formy i za pomocą widelca robię
lekkie nakłucia.
Powidła przekładam na ciasto. Wyrównuje. Następnie mieszankę studencką drobno siekam i posypuje nią ciasto.
Nadmiar ciasta które wystaje zza foremki zagniatam do środka. Ciasto posypuję cukrem trzcinowym . Całość piekę w 160 stopniach przez 30 min aż ciasto będzie rumiane.
Powidła przekładam na ciasto. Wyrównuje. Następnie mieszankę studencką drobno siekam i posypuje nią ciasto.
Nadmiar ciasta które wystaje zza foremki zagniatam do środka. Ciasto posypuję cukrem trzcinowym . Całość piekę w 160 stopniach przez 30 min aż ciasto będzie rumiane.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz