22 gru 2016

CIASTO Z POWIDŁAMI I MIESZANKĄ STUDENCKĄ HELIO

                                  
                                  SKŁADNIKI:

  • 500 g ciasta kruchego
  • 200 ml powideł śliwkowych domowych
  • 50 g mieszanki studenckiej HELIO
  • 1 łyżeczka cukru trzcinoweg

PRZYGOTOWANIE:

 Foremkę do tatry wykładam papierem do pieczenia. Następnie przekładam ciasto kruche. Dokładnie dociskam do formy i za pomocą widelca robię lekkie nakłucia.

Powidła przekładam na ciasto. Wyrównuje. Następnie mieszankę studencką drobno siekam i posypuje nią ciasto.

Nadmiar ciasta które wystaje zza foremki zagniatam do środka. Ciasto posypuję cukrem trzcinowym . Całość piekę w 160 stopniach przez 30 min aż ciasto będzie rumiane.

Brak komentarzy:

Printfriendly

Print Friendly and PDF