6 gru 2016

CURRY Z KURCZAKIEM



SKŁADNIKI:
  • 1 filet z kurczaka podwójny
  • 200 ml mleka kokosowego
  • przyprawy: curry, pieprz,sól,czosnek niedźwiedzi ,kurkuma
  • pasta curry
  • szczypiorek
  • 1/2 szklanki kaszy kuskus
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

 Filet z kurczaka kroję w kostkę. Następnie na rozgrzaną patelnię wylewam odrobinę oleju z chilli. Następnie doprawiam i smażę na rumiano.

Kurczaka zalewam mlekiem kokosowym i duszę. Dodaję dwie łyżeczki curry i 1 łyżkę pasty curry.

Na koniec posypuje szczypiorkiem i czosnkiem niedźwiedzim.

Kaszę kuskus przygotowuję tak jak zwykle. Podaję na ciepło.

1 komentarz:

Julia Laszuk pisze...

Bardzo fajny przepis! :)
https://jaglusia.wordpress.com/

Printfriendly

Print Friendly and PDF