5 gru 2016

MINTAJ W CEBULOWEJ PANIERCE




SKŁADNIKI:


  • 6 Filetów z mintaja mogą być mrożone
  • Sól i pieprz do smaku
  • 2 jajka
  • 100 ml mleka
  • 100 g bułki tartej
  • 100 g cebulki prażonej
  • Olej rzepakowy do smażenia
PRZYGOTOWANIE:

 Filety z mintaja solę i pieprze z obu stron.

Do jednej miseczki wbijam jajka, dolewam mleko i rozbijam widelcem. W drugiej miseczce wsypuję bułkę tartą i prażoną cebulkę. Mieszam.

Na patelni rozgrzewam olej.

Filet  obtaczam w jajku a następnie w bułce i cebuli prażonej. Smażę z obu stron na złoto.ok 3 min z jednej strony.

Usmażoną rybę przekładam na ręcznik papierowy by odsączyć rybę z nadmiaru oleju.



Brak komentarzy:

Printfriendly

Print Friendly and PDF