Tak jak już wspomniałam mam przyjemność tym razem współpracować z HELIO. Dziś proponuję pyszne lekkie śniadanie na bazie suszone jagody goji HELIO oraz płatków ryżowych. Pyszne i sycące.
Ziarna jagód goji HELIO zawierają β-karoten, ryboflawinę, selen i żelazo. Owoce te
są źródłem białka, w skład którego wchodzi aż 18 aminokwasów.Zawierają błonnik,5 nienasyconych kwasów
tłuszczowych z grupy omega-6. Ziarna goji są źródłem witaminy A, C, E oraz
B1, B2 i B6, a także zawierają wapń, potas i cynk.
Polecam i zapraszam na stronę www.helio.pl oraz https://www.facebook.com/HelioBakalie
SKŁADNIKI:
10 g suszone jagody goji HELIO
200 ml mleka 1.5%
5 łyżek płatków ryżowych
1 łyżeczka cukru trzcinowego
PRZYGOTOWANIE:
Mleko wlewamy do garnka. Następnie dodajemy płatki ryżowe. Gotujemy co jakiś czas mieszając aż będą miękkie.
Całość przelewamy do miseczki .
Posypujemy suszonymi jagodami goji HELIO. Można również posypać odrobiną cukru trzcinowego.
SMACZNEGO
3 komentarze:
O super. Nie jadłam takiego śniadania. Lekko i zdrowo.
Bardzo fajna propozycja. Chętnie kupię takie Jagody. Pozdrawiam.
Dziś kupiłam składniki i zrobiłam. Pycha. To będzie moje częste menu śniadaniowe :)
Prześlij komentarz