SKŁADNIKI:
- 10 Plastrów schabu
- 1 por
- 1 natka pietruszki
- przyprawy: czosnek,sól i pieprz, vegeta
- kozieradka, rozmaryn
- Majonez Kielecki Społem
- Chrzan Luksusowy Społem
- 100 ml mleka lub wody do podlania
PRZYGOTOWANIE:
Plastry schabu dokładnie rozbijamy. Można kupić już wypestkowane kotlety np w lokalnej masarni. Każdy plaster doprawiam z obu stron a następnie smaruję majonezem i chrzanem.
Plastry układam w naczyniu żaroodpornym. Na wierzch posypuję suszonym rozmarynem i kozieradką. Następnie pora myję i kroję w plastry. Posypuję mięso.
Natkę pietruszki myję a następnie drobno siekam. Posypuję mięso. Na koniec podlewam całość 100 ml mleka.
Piekę pod przykryciem w 180 stopniach ok 60 min. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz