SKŁADNIKI:
Makaron
- 150 g makaronu rurki
- 15 dag boczku wędzonego w plastrach
- 1 cukinia
- 50 g szpinaku świeżego
- Przyprawy:pieprz ziołowy, sól himalajska, suszona bazylia
- Olej do smażenia
Sos
- 15 dag tartego sera żółtego
- 300 ml jogurtu naturalnego
- Sól i pieprz do smaku
- 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
PRZYGOTOWANIE:
Plastry boczku kroję w kostkę.
Cukinię i cebulę obieram i kroję w kostkę.
Na patelnię wylewam olej, rozgrzewam go a następnie dodaję boczek. Smażę aż będzie złoty dodaję cebulę i cukinię.
Dodaję przyprawy: pieprz ziołowy, bazylię suszoną oraz sól himalajską. Zmniejszam ogień i smażę jeszcze kilka minut.
Na koniec dodaję umyty, świeży szpinak. Mieszam i smażę ok 2 minut.
Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu.
Ugotowany makaron przekładam do dużej miski. Składniki sosu łącze ze sobą dodaję do boczku, mieszam chwilę i zdejmuję z palnika.
Całość przekładam do makaronu. Mieszam dokładnie. Podaję od razu.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz