11 sty 2017

GULASZ Z KARKÓWKI I PIECZAREK


SKŁADNIKI:

  • 30 dag karkówki
  • 6 pieczarek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 marchewki
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • Przyprawy:sól i pieprz, czosnek granulowany, pietruszka suszona, papryka czerwona słodka, chilli,
  • Olej rzepakowy do smażenia
  • 550 ml wody

PRZYGOTOWANIE:

 Mięso lekko rozbijam a następnie kroję w kostkę. Dodaję przyprawy oraz sos sojowy ciemny. Mieszam. Na rozgrzanej patelni, mięso smażę na rumiano. Następnie usmażone mięso przekładam do garnka.

Pieczarki myję, a następnie kroję na większe kawałki. Szczypiorek kroje drobno. Na tej samej patelni smażę pieczarki oraz szczypior na rumiano. Na koniec podlewam ok 50 ml wody.

Pieczarki przekładam do mięsa. Marchewki obieram i kroje w słupki dodaję do mięsa. Całość podlewam wodą ok 500 ml. Duszę ok 10 min. Następnie dodaję przyprawy oraz koncentrat pomidorowy.

Mieszam co jakiś czas. Duszę jeszcze ok 10 min. Podaję z makaronem lub kaszą.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF