SKŁADNIKI:
- 200 g makaronu ja dałam z semoliny z pszenicy twardej ze szpinakiem
- 500 g mięsa mielonego np. z indyka
- 250 ml przecieru pomidorowego
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- Przyprawy:sól i pieprz do smaku
- 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- 1 łyżeczka czubricy czerwonej
- 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej
- Olej do smażenia np. Rzepakowy
Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu. Ja użyłam makaronu ze szpinakiem.
Na rozgrzanąpatelnię wlewam olej, a następnie wkładam mięso mielone. Smażę na rumiano z dodatkiem przypraw. Kiedy mięso będzie usmażone dodaję koncentrat i przecier pomidorowy oraz ok 100 ml wody.
Mieszam wszystko i duszę, aż sos zrobi się gęsty.
Na koniec dodaję posiekaną natkę pietruszki oraz makaron. Całość mieszam, podaję na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz