31 sty 2017

SZYBKI ZIELONY MAKARON Z MIĘSEM


SKŁADNIKI:

  • 200 g makaronu ja dałam z semoliny z pszenicy twardej ze szpinakiem
  • 500 g mięsa mielonego np. z indyka
  • 250 ml przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • Przyprawy:sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka czubricy czerwonej
  • 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej
  • Olej do smażenia np. Rzepakowy
PRZYGOTOWANIE:
 Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu. Ja użyłam makaronu ze szpinakiem.

Na rozgrzanąpatelnię wlewam olej, a następnie wkładam mięso mielone. Smażę na rumiano z dodatkiem przypraw.  Kiedy mięso będzie usmażone dodaję koncentrat i przecier pomidorowy oraz ok 100 ml wody.

Mieszam wszystko i duszę, aż sos zrobi się gęsty.

Na koniec dodaję posiekaną natkę pietruszki oraz makaron. Całość mieszam, podaję na ciepło.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF