17 sty 2017

ZIELONY KOKTAJL Z SELEREM I GRUSZKĄ








DZIEŃ 3 - ZIELONY KOKTAJL Z GRUSZKĄ I SELEREM


SKŁADNIKI:
  • 2 garście szpinaku
  • 1 gruszka
  • 1 łodyga selera
  • 2 plastry imbiru
  • 1 /2 Soku z cytryny
  • 50 ml wody (opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE:







Umyty, świeży szpinak wkładam do blendera.

Następnie obroną gruszkę kroję na kawałki i wkładam do blendera.

Selera myję i kroję na mniejsze części dodaję do blendera.

Dwa plastry imbiru drobno siekam dodaję do pozostałych składników.

Na sam koniec wyciskam sok z polowy cytryny. Można dodać do składników ok 50 ml wody. Blenduję na koktajl bez gtudek.

Piję od razu.






2 komentarze:

Julia pisze...

dość ciekawe połączenie, na które sama bym nie wpadła, koniecznie spróbuję.

Zuzia B pisze...

Pysznie! uwielbiam koktajle a to połączenie smaków jest mi znane mniam :)


DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF