13 lut 2017

KEBAB NA PATYKU


SKŁADNIKI:

Kebab

  • 800 g mięsa mielonego wołowego
  • 1 por
  • 2 jajka
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki prażonej cebulki
  • 3 plastry imbiru

Przyprawy

  • 1 łyżka czosnku granulowanego
  • 1 łyżka czosnku niedźwiedziego
  • 1 łyżeczka pieprzu i soli do smaku
  • 2 łyżki przyprawy kebab
  • 2 łyżki płatków papryki czerwonej

Dodatkowo

  • 12 patyków do szaszłyków

PRZYGOTOWANIE:

 Mięso mielone przekładam do miski. Pora drobno siekam przekladam do miski. Imbir obieram również drobno siekam dodaję do mięsa.

Następnie dodaję jajka, płatki oraz przyprawy oraz drobno posiekany szczypiorek. Całość dokładnie wyrabiam.

Międzyczasie patyczki zalewam wodą by nasiąkły ok 30 min. Wyrobione mięso formuję. Nabijam na kijek.

Układam na foli aluminiowej. Piekę ok 30 min w 180 stopniach. 





Brak komentarzy:

Printfriendly

Print Friendly and PDF