13 lut 2017

PASTA JAJECZNA Z RZODKIEWĄ



SKŁADNIKI:

  • 4 jajka na twardo
  • 5 plastrów sera żółtego
  • 6 rzodkiewek
  • 1 por
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka koperku ja dał suszony
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu

 PRZYGOTOWANIE:

Jajka, ser żółty kroimy w drobną kostkę. Rzodkiewki i pora myjemy.

A następnie również drobno siekamy. Dodajemy do miski. Następnie dodajemy jogurt, majonez i przyprawy. Mieszamy dokładnie.

Przed podaniem wkładam do lodówki na minimum 30 min tak by smaki się połączyły.

Podaję do świeżego pieczywa. Smacznego.

3 komentarze:

Aleksandra Tukendorf pisze...

pasta jajówa z rzodkiewką ...powiało wiosną :D

321StartDIY pisze...

Genialność zawsze tkwi w prostocie i tak jest i tutaj:) Uwielbiam takie szybkie przepisy!

Radosna Chata pisze...

Uwielbiam pastę jajeczną :)

Printfriendly

Print Friendly and PDF