SKŁADNIKI:
- 4 jajka
- 400 g serka wiejskiego
- 3 łyżki cukru trzcinowego
- 1 łyżka proszku do pieczenoa
- 6 łyżek mąki
- Szczypta soli
- 1 łyżka oleju
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Jajka rozbijam. Żółtka przekładam do jednej miski a białka do innej.
Białka ubijam na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Do żółtek
dodaję pozostałe składniki, miksuję.
Na koniec dodaję pianę. Mieszam powoli za pomocą drewnianej łyżki. Na patelni rozgrzewam olej.
Na patelnię za pomocą łyżki przekładam porcję ciasta. Smażę na małym ogniu z obu stron. Smacznego.
Na koniec dodaję pianę. Mieszam powoli za pomocą drewnianej łyżki. Na patelni rozgrzewam olej.
Na patelnię za pomocą łyżki przekładam porcję ciasta. Smażę na małym ogniu z obu stron. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz