SKŁADNIKI:
- 2 filety z kurczaka
- 500 ml mleczka kokosowego
- 100 ml wody
- 2 łyżki koperku
- 2 łyżki curry
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżeczka papryki czerwonej
- olej kokosowy
PRZYGOTOWANIE:
Kurczaka myję i kroję w drobną kostkę .Przyprawiam.
Na patelni roztapiam olej kokosowy i smażę kurczaka na rumiano.
Następnie wlewam mleczko kokosowe i wodę. Całość mieszam i duszę ok 5 min dodaję koperek i czerwoną paprykę w płatkach.
Mieszam. Duszę aż całość zrobi się gęsta. Podaję z pieczonymi kulkami ziemniaczanymi.
Następnie wlewam mleczko kokosowe i wodę. Całość mieszam i duszę ok 5 min dodaję koperek i czerwoną paprykę w płatkach.
Mieszam. Duszę aż całość zrobi się gęsta. Podaję z pieczonymi kulkami ziemniaczanymi.
2 komentarze:
Jeszcze nigdy nie robiłam curry w domu. Twoje wygląda naprawdę zachęcająco.
kuleczki ziemniaczane uwielbiam, nigdy nie moczyłam kurczaka w mleku, zawsze inne rodzaje mięs i nigdy w kokosowym. Dzięki za pomysł :)
Prześlij komentarz