19 lut 2017

SZYBKIE CURRY Z KURCZAKIEM




SKŁADNIKI:

  • 2 filety z kurczaka
  • 500 ml mleczka kokosowego
  • 100 ml wody
  • 2 łyżki koperku
  • 2 łyżki curry
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka papryki czerwonej
  • olej kokosowy
PRZYGOTOWANIE:

 Kurczaka myję i kroję w drobną kostkę .Przyprawiam. 
Na patelni roztapiam olej kokosowy i smażę kurczaka na rumiano.

Następnie wlewam mleczko kokosowe i wodę. Całość mieszam i duszę ok 5 min dodaję koperek i czerwoną paprykę w płatkach.

Mieszam. Duszę aż całość zrobi się gęsta. Podaję z pieczonymi kulkami ziemniaczanymi.

2 komentarze:

pożeramstrony pisze...

Jeszcze nigdy nie robiłam curry w domu. Twoje wygląda naprawdę zachęcająco.

Aleksandra Tukendorf pisze...

kuleczki ziemniaczane uwielbiam, nigdy nie moczyłam kurczaka w mleku, zawsze inne rodzaje mięs i nigdy w kokosowym. Dzięki za pomysł :)

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF