11 lut 2017

PIECZONE KOTLECIKI Z INDYKA I MARCHEWKĄ


SKŁADNIKI:
  • 500 g mięsa mielonego z indyka
  • 4 łyżki płatków owsianych
  • 1 kulka mozzarelli
  • 2 marchewki
  • 2 jajka
  • 5 łyżek przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki ketchupu pikantnego
PRZYGOTOWANIE:
 Mięso mielone przekładam do miski. Dodaję płatki owsiane, przyprawy. Następnie wbijam jajka. Marchewkę obieram i trę na grubych oczkach. Dodaję do mięsa.

Następnie dodaję mozzarellę porwaną w mniejsze kawałki. Na koniec dodaję przecier pomidorowy oraz ketchup. Całość dokładnie mieszam.

Na blachę przekładam papier do pieczenia. Formuję kotleciki wielkości pięści.

Piekę ok 180 stopni przez 50 min.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF