24 lut 2017

PIECZONY MORSZCZUK W SOSIE KOPERKOWYM



SKŁADNIKI:

Ryba

  • 4 filety  z Morszczuka ja dałam mrożone
Przyprawy:
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka przyprawy do ryby
  • 1 łyżeczka kopru suszonego

Sos koperkowy

  • 250 ml bulionu warzywnego
  • 100 ml Śmietany 18 %
  • 1 pęczek kopru
  • przyprawy :
  • Sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
 Rybę odmrażam. Filety myję a następnie dokładnie przyprawiam.
Wkładam do woreczka. Zamykam. 
Piekę ok 20min w 180 stopniach. 
Międzyczasie przygotowuję sos.

Do garnka wlewam bulion zagotowuję. 
Koper myję a następnie drobno siekam. 
Dodaję do bulionu i gotuję ok 2-3 minut.
 Następnie doprawiam i dodaję śmietankę. Mieszam. I jeszcze gotuję ok 3 min co jakiś czas mieszając.

Rybę podaję z sosem. Idealnie smakuje również z kaszą kuskus czy ryżem.

Brak komentarzy:

Printfriendly

Print Friendly and PDF