SKŁADNIKI:
Ryba
- 4 filety z Morszczuka ja dałam mrożone
Przyprawy:
- Sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka przyprawy do ryby
- 1 łyżeczka kopru suszonego
Sos koperkowy
- 250 ml bulionu warzywnego
- 100 ml Śmietany 18 %
- 1 pęczek kopru
- przyprawy :
- Sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Rybę odmrażam. Filety myję a następnie dokładnie przyprawiam.
Wkładam do
woreczka. Zamykam.
Piekę ok 20min w 180 stopniach.
Międzyczasie
przygotowuję sos.
Do garnka wlewam bulion zagotowuję.
Do garnka wlewam bulion zagotowuję.
Koper myję a następnie drobno
siekam.
Dodaję do bulionu i gotuję ok 2-3 minut.
Następnie doprawiam i
dodaję śmietankę. Mieszam. I jeszcze gotuję ok 3 min co jakiś czas
mieszając.
Rybę podaję z sosem. Idealnie smakuje również z kaszą kuskus czy ryżem.
Rybę podaję z sosem. Idealnie smakuje również z kaszą kuskus czy ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz