SKŁADNIKI:
- 50 g papieru ryżowego ok 12 szt
- 1 filet z kurczaka
- 20 dag mrożonki chińskiej
- 2 łyzki sosu sojowego
- 5 grzybów mun
- Przyprawy:
- 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego,
- 1 łyżeczka soli ja dałam czarną,
- 1 łyżeczka pieprzu,
- 1 łyżeczka czerwonej peperoni
- Olej do smażenia i smarowania sajgonek
PRZYGOTOWANIE:
Filet z kurczaka kroję w kostkę. Do rondelka wlewam łyżeczkę oleju i
smażę kurczaka dodaję przyprawy. Następnie dodaję mieszanki chinskiej i
całość mieszam i duszę ok 5 min aż warzywa będą miękkie. Zdejmuję z
palnika.
Grzyby zalewam wrzątkiem i czekam ok. 20 min następnie grzyby drobno siekam. Dodaję do farszu.
Całość mieszam dodaję sos sojowy. Na talerz wylewam ciepła wodę, każdy papier ryżowy mocze ok 2 sekund.
Następnie kładę farsz na płacie i zawijam. Blachę wykładam papierem do pieczenia. Układam sajgonki.
Każdą smaruję olejem. Piekę ok 20 min w 200 stopniach podaje z ulubionym sosem.
Grzyby zalewam wrzątkiem i czekam ok. 20 min następnie grzyby drobno siekam. Dodaję do farszu.
Całość mieszam dodaję sos sojowy. Na talerz wylewam ciepła wodę, każdy papier ryżowy mocze ok 2 sekund.
Następnie kładę farsz na płacie i zawijam. Blachę wykładam papierem do pieczenia. Układam sajgonki.
Każdą smaruję olejem. Piekę ok 20 min w 200 stopniach podaje z ulubionym sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz