19 lut 2017

SAJGONKI Z PIEKARNIKA



SKŁADNIKI:

  • 50 g papieru ryżowego ok 12 szt
  • 1 filet z kurczaka
  • 20 dag mrożonki chińskiej
  • 2 łyzki sosu sojowego
  • 5 grzybów mun
  • Przyprawy:
  • 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego,
  • 1 łyżeczka soli ja dałam czarną,
  • 1 łyżeczka pieprzu,
  • 1 łyżeczka czerwonej peperoni
  • Olej do smażenia i smarowania sajgonek
PRZYGOTOWANIE:

 Filet z kurczaka kroję w kostkę. Do rondelka wlewam łyżeczkę oleju i smażę kurczaka dodaję przyprawy. Następnie dodaję mieszanki chinskiej i całość mieszam i duszę ok 5 min aż warzywa będą miękkie. Zdejmuję z palnika.

Grzyby zalewam wrzątkiem i czekam ok. 20 min następnie grzyby drobno siekam. Dodaję do farszu.

Całość mieszam dodaję sos sojowy. Na talerz wylewam ciepła wodę, każdy papier ryżowy mocze ok 2 sekund.

Następnie kładę farsz na płacie i zawijam. Blachę wykładam papierem do pieczenia. Układam sajgonki.

Każdą smaruję olejem. Piekę ok 20 min w 200 stopniach podaje z ulubionym sosem.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF