28 lut 2017

SZYBKI MAKARON Z TUŃCZYKIEM I PESTO




SKŁADNIKI:
  • 200 g tuńczyka w puszce
  • 1 słoiczek czerwonego pesto
  • 3 00 g makaronu np spaghetti i rurki
  • 2 szalotki
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka suszonej bazyli
PRZYGOTOWANIE:
 Makaron gotujemy w osolonej wodzie Al Dente. 
Tuńczyka odcedzam z wody dodaję do miski.
 Następnie dodaję pesto. 
Mieszam. 
Dodaję przyprawy.

Szalotkę drobno siekam dodaję do pesto. 
Mieszam. 
Na koniec dodaję przecedzony makaron. 
Mieszam całość dokładnie. Podaję na ciepło od razu.

Można posypać tartym serem żółtym. 




 

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF