28 lut 2017

NALEŚNIKI Z WOŁOWINĄ I MARCHEWKĄ



SKŁADNIKI NA 12 szt:
  • 12 naleśników KLIK TU
  • 500 g mięsa mielonego wołowego
  • 3 marchewki
  • 4 pieczarki
  • 1 cebula
  • Sól i pieprz
  • 3 łyżki przyprawy gyros
  • 2 łyżki przecieru
  • 2 lyzki pasty curry
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 10 dag sera żółtego
  • 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
PRZYGOTOWANIE:

 Marchewki obieram i trę na grubych oczkach. 
Pieczarki myję i kroję w kostkę.

Cebulę obieram i kroję drobno. Następnie ser żółty kroję w słupki. Na rozgrzaną patelnię dodaję warzywa oraz mięso smażę, dodaję przyprawy oraz przecier, koncentrat i pastę curry.Na koniec dodaję pokrojone w kostkę ogórki konserwowe.

Całość mieszam i smażę aż  zrobi się gęste. 
Farsz przekładam za pomocą łyżki na nalesniki ok 2 łyżki. Następnie kładę ser. Zawijam w ruloniki.

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia kładę naleśniki. Piekę ok 20 min w 160 stopniach. Aż ser się roztopi. Smacznego

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF