SKŁADNIKI NA 12 szt:
- 12 naleśników KLIK TU
- 500 g mięsa mielonego wołowego
- 3 marchewki
- 4 pieczarki
- 1 cebula
- Sól i pieprz
- 3 łyżki przyprawy gyros
- 2 łyżki przecieru
- 2 lyzki pasty curry
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 10 dag sera żółtego
- 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
PRZYGOTOWANIE:
Marchewki obieram i trę na grubych oczkach.
Pieczarki myję i kroję w kostkę.
Cebulę obieram i kroję drobno. Następnie ser żółty kroję w słupki. Na rozgrzaną patelnię dodaję warzywa oraz mięso smażę, dodaję przyprawy oraz przecier, koncentrat i pastę curry.Na koniec dodaję pokrojone w kostkę ogórki konserwowe.
Całość mieszam i smażę aż zrobi się gęste.
Cebulę obieram i kroję drobno. Następnie ser żółty kroję w słupki. Na rozgrzaną patelnię dodaję warzywa oraz mięso smażę, dodaję przyprawy oraz przecier, koncentrat i pastę curry.Na koniec dodaję pokrojone w kostkę ogórki konserwowe.
Całość mieszam i smażę aż zrobi się gęste.
Farsz przekładam za
pomocą łyżki na nalesniki ok 2 łyżki. Następnie kładę ser. Zawijam w
ruloniki.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia kładę naleśniki. Piekę ok 20 min w 160 stopniach. Aż ser się roztopi. Smacznego
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia kładę naleśniki. Piekę ok 20 min w 160 stopniach. Aż ser się roztopi. Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz