Pyszne babeczki z ciasta francuskiego , faszerowane powidłami śliwkowymi z rumem ORZECH oraz serem białym. Idealna propozycja na wiosne.
Zapraszam do odwiedzenia FP ORZECH.
oraz do wzięcia udziału w- KONKURS Gotowaniepatki
Zapraszam do odwiedzenia FP ORZECH.
oraz do wzięcia udziału w- KONKURS Gotowaniepatki
SKŁADNIKI:
- 400 g ciasta francuskiego na 10 babeczek
- 10 łyżek Powidła Śliwkowe z Rumem ORZECH
- 20 dag sera białego
- 1 łyżka cukru trzcinowego
- 1 laska wanilii
- kakao do posypania lub czekolada
PRZYGOTOWANIE:
Z ciasta francuskiego wycinam koła tak by zmieściły się do foremek na babeczki. Następnie za pomocą widelca robię małe dziurki.
Za pomocą łyżeczki kładę porcję powideł.
Za pomocą łyżeczki kładę porcję powideł.
Ser biały łącze z cukrem
brązowym oraz wanilią. Kładę porcję na ciasto. Z ciasta wycinam paseczki i robię kratkę.
Ozdabiam wierzch.
Piekę ok 35 min w 160 stopniach. Wierzch posypuję tartą czekoladą lub kakao.
Piekę ok 35 min w 160 stopniach. Wierzch posypuję tartą czekoladą lub kakao.
1 komentarz:
I już mam pomysł na smaczny deser. :)
Bookendorfina
Prześlij komentarz