23 mar 2017

BABECZKI Z POWIDŁAMI I BIAŁYM SEREM


Pyszne babeczki z ciasta francuskiego , faszerowane powidłami śliwkowymi z rumem ORZECH oraz serem białym. Idealna propozycja na wiosne. 
Zapraszam do odwiedzenia FP ORZECH.
oraz do wzięcia udziału w-  KONKURS Gotowaniepatki

SKŁADNIKI:
  • 400 g ciasta francuskiego na 10 babeczek
  • 10 łyżek Powidła Śliwkowe z Rumem ORZECH
  • 20 dag sera białego
  • 1 łyżka cukru trzcinowego
  • 1 laska wanilii
  • kakao do posypania lub czekolada
PRZYGOTOWANIE:

 Z ciasta francuskiego wycinam koła tak by zmieściły się do foremek na babeczki. Następnie za pomocą widelca robię małe dziurki.

Za pomocą łyżeczki kładę porcję powideł.
 Ser biały łącze z cukrem brązowym oraz wanilią. Kładę porcję na ciasto. Z ciasta wycinam paseczki i robię kratkę.
Ozdabiam wierzch.
Piekę ok 35 min w 160 stopniach. Wierzch posypuję tartą czekoladą lub kakao.  

1 komentarz:

Bookendorfina Izabela Pycio pisze...

I już mam pomysł na smaczny deser. :)
Bookendorfina

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF