2 mar 2017

JAJKA FASZEROWANE DUSZONYMI PIECZARKAMI



SKŁADNIKI:
  • 6 jajek
  • 6 pieczarek
  • 2 szalotki
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka suszonej bazyli
  • Olej do smażenia np rzepakowy
  • 3 łyżki majonezu
PRZYGOTOWANIE:

 Pieczarki myję, kroję w drobną kostkę.
 Szalotkę obieram i kroję w kostkę.
 Do garnka o grubym dnie wlewam olej, dodaję pieczarki i szalotke oraz sól i pieprz. Duszę aż pieczarki będą miękkie i rumiane. Studzę.

Gotuję jajka na twardo. Studzę. Obieram a następnie kroję wzdłuż. Wydrążam żółtka.

Przekładam do miseczki z pieczarkami. Dodaję majonez oraz bazylią sól i pieprz. Mieszam dokladnie. Nastepnie ugniatam widelcem.

Za pomocą małej łyżki faszeruje białka. Podaję na salacie.

Smacznego.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF