SKŁADNIKI:
- 6 jajek
- 6 pieczarek
- 2 szalotki
- Sól i pieprz do smaku
- 1 łyżeczka suszonej bazyli
- Olej do smażenia np rzepakowy
- 3 łyżki majonezu
PRZYGOTOWANIE:
Pieczarki myję, kroję w drobną kostkę.
Szalotkę obieram i kroję w
kostkę.
Do garnka o grubym dnie wlewam olej, dodaję pieczarki i szalotke
oraz sól i pieprz. Duszę aż pieczarki będą miękkie i rumiane. Studzę.
Gotuję jajka na twardo. Studzę. Obieram a następnie kroję wzdłuż. Wydrążam żółtka.
Przekładam do miseczki z pieczarkami. Dodaję majonez oraz bazylią sól i pieprz. Mieszam dokladnie. Nastepnie ugniatam widelcem.
Za pomocą małej łyżki faszeruje białka. Podaję na salacie.
Smacznego.
Gotuję jajka na twardo. Studzę. Obieram a następnie kroję wzdłuż. Wydrążam żółtka.
Przekładam do miseczki z pieczarkami. Dodaję majonez oraz bazylią sól i pieprz. Mieszam dokladnie. Nastepnie ugniatam widelcem.
Za pomocą małej łyżki faszeruje białka. Podaję na salacie.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz