18 mar 2017

JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM I KUKURYDZĄ

Święta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami. Już niedługo będziemy myśleć nad świętaecznym Menu. Zaczniemy piec babki,mazurki, mięsa, szykować sałatki, jajka. Dziś chciałabym Wam przedstawić fajny i smaczny przepis na jajka. Farsz zrobiłam z tuńczyka , kukurydzy i szalotki. Zapraszam i smacznego. 

SKŁADNIKI:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 puszka tuńczyka w wodzie lub w oleju
  • 1 szalotka
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 /2 puszki kukurydzy
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • Suszona bazylia do posypania
PRZYGOTOWANIE:

 Jajka przekrajam na połówki. 
Tuńczyka odcedzam z oleju, dodaję do miseczki. Kukurydzę odcedzam.
 Szalotkę obieram i drobno siekam. 
Składniki przekładam do miseczki.
 Dodaję majonez, jogurt oraz sól i pieprz. 
Całość dokładnie mieszam.

Za pomocą łyżeczki nakładam na żółtko farsz.
Na koniec posypuję bazylią . 

SMACZNEGO 

Brak komentarzy:

Printfriendly

Print Friendly and PDF