18 mar 2017

JAJKA FASZEROWANE SELEREM NACIOWYM



Kolejną propozycją na Wielkanocny stół są jajka faszerowane selerem naciowym , ogórkiem oraz szalotką. Szybkie w przygotowaniu , fajnie wyglądają a przy tym znakomicie smakują. Zapraszam i Smacznego. 
Jeżeli podobają Ci się moje przepisy zapraszam do odwiedzenia i po lubienia mojego FP GOTOWANIEPATKI  Dla mnie to wiele znaczy :) Dziękuję :) 

SKŁADNIKI:
 
  • 4 jajka na twardo
  • 1 łodyga selera
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 szalotka
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka majonezu tradycyjnego
PRZYGOTOWANIE:

 Jajka obieram i kroję na pół.
 Następnie wyjmuję żółtka. 
Selera naciowego myję i kroję w bardzo drobną kostkę. Przekładam do miseczki.

Ogórki konserwowe drobno siekam i dodaję do miseczki. Szalotkę obieram i siekam drobno dodaję do miseczki. Żółtka drobno siekam dodaję do miseczki.
 Dodaję przyprawy oraz majonez. 
Mieszam dokladnie.

Za pomocą łyżeczki nakładam farsz na białka.

Smacznego.


Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF