Kolejną propozycją na Wielkanocny stół są jajka faszerowane selerem naciowym , ogórkiem oraz szalotką. Szybkie w przygotowaniu , fajnie wyglądają a przy tym znakomicie smakują. Zapraszam i Smacznego.
Jeżeli podobają Ci się moje przepisy zapraszam do odwiedzenia i po lubienia mojego FP GOTOWANIEPATKI Dla mnie to wiele znaczy :) Dziękuję :)
SKŁADNIKI:
- 4 jajka na twardo
- 1 łodyga selera
- 2 ogórki konserwowe
- 1 szalotka
- Sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka majonezu tradycyjnego
PRZYGOTOWANIE:
Jajka obieram i kroję na pół.
Następnie wyjmuję żółtka.
Selera naciowego
myję i kroję w bardzo drobną kostkę. Przekładam do miseczki.
Ogórki konserwowe drobno siekam i dodaję do miseczki. Szalotkę obieram i siekam drobno dodaję do miseczki. Żółtka drobno siekam dodaję do miseczki.
Ogórki konserwowe drobno siekam i dodaję do miseczki. Szalotkę obieram i siekam drobno dodaję do miseczki. Żółtka drobno siekam dodaję do miseczki.
Dodaję przyprawy oraz majonez.
Mieszam dokladnie.
Za pomocą łyżeczki nakładam farsz na białka.
Smacznego.
Za pomocą łyżeczki nakładam farsz na białka.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz