SKŁADNIKI na 2 porcje:
- 4 jajka
- 20 dag pieczarek
- 2 szalotek
- 50ml wody
- Olej do smażenia np. rzepakowy
- Dodatkowo np ziemniaki
- 1 łyżka wegety
- Pieprz
- Sól
PRZYGOTOWANIE:
Pieczarki myję, i kroję w drobną kostkę.
Szalotkę obieram i również
kroję w drobną kostke.
Na patelni rozgrzewam olej a nastepnie dodaję
pieczarki i szalotke, posypuję wegetą i pieprzem, smażę na rumiano.
Następnie dodaję ok 50 ml wody i duszę aż cały płyn wyparuje. Jajka rozbijam na rozgrzanej patelni, doprawiam solą i pieprzem.
Ja podaję z ugotowanymi ziemniakami. Na ziemniaki kładę jajka a następnie pieczarki. Smacznego.
Następnie dodaję ok 50 ml wody i duszę aż cały płyn wyparuje. Jajka rozbijam na rozgrzanej patelni, doprawiam solą i pieprzem.
Ja podaję z ugotowanymi ziemniakami. Na ziemniaki kładę jajka a następnie pieczarki. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz