18 mar 2017

MUFFINY Z TRUSKAWKAMI I KROPELKAMI CZEKOLADY


Kolejną moją propozycją są Babeczki  z truskawkami i kropelkami z gporzkiej czekolady. Idealne do kawki czy herbaty. Ja  robię je w święta Wielkanocne. Robi się je szybko a smak jest znakomity. Jeśli nie mamy truskawek możemy użyć innych owoców również mrożonych. Polecam . Jeśli podobają się Wam moje przepisy, mój blog zapraszam do odwiedzenia i polubienia  FP  GOTOWANIE PATKI 
 Będzie mi bardzo miło. 

SKŁADNIKI:
  • 1 jajko
  • 2 /3 szklanki cukru trzcinowego
  • 1 laska wanili
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 3 /4 szklanki śmietany 18%
  • 1 /3 szklanki oleju
  • 8 truskawek
  • 3 łyżki kropelek z gorzkiej czekolady

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie produkty muszą być w temperaturze pokojowej. Jajko oraz cukier wraz z wanilią ubijam na puszystą, jasną masę.

Do masy dodaję śmietanę, olej rzepakowy oraz mąkę i proszek do pieczenia. Mieszam. Na koniec dodaję kropelki czekoladowe.

Truskawki myję i kroję w kostkę. Do foremek przekladam ciasto wraz z kropelkami czekalodowymi.

Truskawki wkładam w surowe ciasti, posypuję jeszcze kilkoma kropelkami czekoladowymi.

2 komentarze:

Maciej Wojtas pisze...

Podoba mi się :)
Przepis na tyle prosty, że nawet faceci, którzy przypalają wodę w czajniku, powinni sobie poradzić :)

Michał Kucharski pisze...

Wyglądają przepysznie!

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF