18 mar 2017

BABECZKI JOGURTOWE Z TRUSKAWKAMI

 
Kolejną moją propozycją są Babeczki jogurtowe z truskawkami. Idealne do kawki czy herbaty. Ja również robię je w święta Wielkanocne. Robi się je szybko a smak jest wyborny. Jeśli nie mamy truskawek możemy użyć innych owoców również mrożonych. Polecam . Jeśli podobają się Wam moje przepisy, mój blog zapraszam do odwiedzenia i polubienia  FP  GOTOWANIE PATKI 
 Będzie mi bardzo miło. 

SKŁADNIKI:
 
  • 1 jajko
  • 2 0 g masła
  • 1 /3 szklanki cukru trzcinowego
  • 1 łyżka cukru wanilinowego
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 3/4 szklanki jogurtu naturalnego
  • 6 truskawek lub innych owoców
  • Cukier puder do posypania
PRZYGOTOWANIE:

 Do miski przekładam jajko, cukier trzcinowy, cukier wanilinowy. Za pomocą miksera ucieram na białą masę. Dodaję jogurt naturalny oraz roztopione masło. Na koniec dodaję mąkę, proszek do pieczenia. Składniki łącze ze sobą dokładnie.

Truskawki myję, a następnie kroję w drobną kostkę.

Ciasto przekładam do foremek silikonowych na ok 3/4 wysokości. Truskawki wkładam do surowego ciasta.

Piekę ok 25 min w 180 stopniach.


Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF