Święta Wielkanocne coraz bliżej. Często z tym czasie przygotowuję karkówkę . Tym razem zapraszam na Duszoną karkówkę z dżemem wiśniowym , którą podałam z pysznymi ZASMAŻANYMI BURACZKAMI firmy ORZECH.
Buraczki można podawać zarówno na zimno jak i na ciepło. Buraczki te są bezglutenowe. Polecam produkty firmy ORZECH.
SKŁADNIKI:
8 plastrów karkówki
1 słoik dużemu wiśniowego z całymi owocami
sól i pieprz do smaku
50 ml wody
ZASMAŻANE BURACZKI firmy ORZECH
Buraczki można podawać zarówno na zimno jak i na ciepło. Buraczki te są bezglutenowe. Polecam produkty firmy ORZECH.
SKŁADNIKI:
8 plastrów karkówki
1 słoik dużemu wiśniowego z całymi owocami
sól i pieprz do smaku
50 ml wody
ZASMAŻANE BURACZKI firmy ORZECH
PRZYGOTOWANIE:
Plastry karkówki dokładnie rozbijam. Każdy plaster solę i pieprze z obu stron. Następnie dokładnie smaruję mięso dżemem wiśniowym. Układam plastry na sobie na całej długości naczynia żaroodpornego.
Na koniec wlewam ok 50 ml wody. Zamykam naczynie. Piekę w piekarniku w 180 stopniach ok 60 min. Podaję na ciepło z Zasmażanymi Buraczkami firmy ORZECH
4 komentarze:
Kocham karkowke, ale w takiej postaci jeszcze nie mialem okazji spróbować. Zapowiada sie ciekawie;)
U mnie też dziś karkówka, ale z papryką, cebulą i marchewką, z wolnowaru crock-pot. Pyszna i krucha, ale o tym, by ją z dżemem łączyć nie pomyślałam.
Pojadłbym, bo od kilku dni jestem na wojskowym wikcie i czasami trzeba zamykać oczy, bo to nie wygląda. ;)
nigdy nie jadłem z takim połączeniem, ale chętnie bym spróbował :)
Prześlij komentarz