3 kwi 2017

DUSZONA KARKÓWKA Z DŻEMEM WIŚNIOWYM


Święta Wielkanocne coraz bliżej. Często z tym czasie przygotowuję karkówkę . Tym razem zapraszam na Duszoną karkówkę z dżemem wiśniowym , którą podałam z pysznymi ZASMAŻANYMI BURACZKAMI firmy ORZECH.  
Buraczki można podawać zarówno na zimno jak i na ciepło. Buraczki te są bezglutenowe. Polecam produkty firmy ORZECH.  
 

SKŁADNIKI:
 

8 plastrów karkówki
1 słoik dużemu wiśniowego z całymi owocami
sól i pieprz do smaku
50 ml wody
ZASMAŻANE BURACZKI firmy ORZECH  
 
PRZYGOTOWANIE:
 
 Plastry karkówki dokładnie rozbijam. Każdy plaster solę i pieprze z obu stron. Następnie dokładnie smaruję mięso dżemem wiśniowym. Układam plastry na sobie na całej długości naczynia żaroodpornego.

Na koniec wlewam ok 50 ml wody. Zamykam naczynie. Piekę w piekarniku w 180 stopniach ok 60 min. Podaję na ciepło z Zasmażanymi Buraczkami firmy ORZECH

4 komentarze:

Andrzej Maj pisze...

Kocham karkowke, ale w takiej postaci jeszcze nie mialem okazji spróbować. Zapowiada sie ciekawie;)

Elwira Zbadyńska pisze...

U mnie też dziś karkówka, ale z papryką, cebulą i marchewką, z wolnowaru crock-pot. Pyszna i krucha, ale o tym, by ją z dżemem łączyć nie pomyślałam.

Bielecki.es pisze...

Pojadłbym, bo od kilku dni jestem na wojskowym wikcie i czasami trzeba zamykać oczy, bo to nie wygląda. ;)

Kamil pisze...

nigdy nie jadłem z takim połączeniem, ale chętnie bym spróbował :)

Printfriendly

Print Friendly and PDF