3 kwi 2017

KOLOROWA SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM


Dziś zapraszam Was na Lekką sałatkę z warzywami oraz tuńczykiem. Pyszna sałatka dla osób dbających o figurę i nie tylko. 

SKŁADNIKI:

2 garści mix sałat
1 pomidor
5 rzodkiewek
1 papryka czerwona
3 łyżki natki pietruszki
1 puszka tuńczyka z wody
Sól i pieprz do smaku
2 łyżki jogurtu naturalnego

PRZYGOTOWANIE:

 Warzywa myję. Tuńczyka odcedzam z wody. Pomidory, rzodkiewki i paprykę kroję w plastry.

Do miski przekładam mix sałat, dodaję warzywa, doprawiam solą i pieprzem. Mieszam wszystko.

Na górę kładę kawałki tuńczyka. Posypuję drobno posiekaną natką pietruszki.

Za pomocą łyżki robię kleksy z jogurtu.

1 komentarz:

natwalczak.pl pisze...

Nie jem obecnie miesa, ale w czasach miesozerczych potrafilam zjesc cala puszke tunczyka na raz, bez zadnych dodatkow ;)
Pozdrawiam, Natalia

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF