SKŁADNIKI:
2 filety podwójne z kurczaka
500 g pieczarek
4 ogórki kiszone
3 szklanki wody
1 fix gulasz
Olej do smażenia np rzepakowy
2 filety podwójne z kurczaka
500 g pieczarek
4 ogórki kiszone
3 szklanki wody
1 fix gulasz
Olej do smażenia np rzepakowy
Marynata do mięsa
1 łyżka czosnku granulowanego
1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej
1 łyżeczka papryki czerwonej
Pieprz i sól do
2 łyżki sosu sojowego
PRZYGOTOWANIE:
Filet z kurczaka myję a następnie kroję w kostkę. W miseczce mieszam składniki marynaty do mięsa. Wszystko mieszam ze sobą, marynuje mięso. Wkładam do lodówki na ok 30 min.
Pieczarki myję a następnie kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam olej dodaję pieczarki, następnie doprawiam solą i pieprzem. Smażę na rumiano. Ogórki konserwowe kroję w kostkę.
Mięso wyjmuję z lodówki na patelni po pieczarkach smażę mięso na rumiano. Następnie wszystkie składniki dodaję do garnka. Wlewam ok 2 szklanki wody. Duszę ok 10 min.
Międzyczasie natkę kroję bardzo drobno dodaję do pieczarek. Następnie dodaje ok 150 ml przecieru pomidorowego. Doprawiam solą i pieprzem.
Następnie dodaję fix do gulaszu jeśli nie jest wystarczająco gęsty. Duszę jeszcze ok 20 min. Podaję z kaszami lub kotletami ziemniaczanymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz