SKŁADNIKI:
500 g mięsa mielonego z indyka
500 ml przecieru pomidorowego
100 ml wody
2 ząbki czosnku
Sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
1 łyżeczka papryki czerwonej
1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej
Olej do smażenia np.rzepakowy
6 plastrów bakłażana z zalewy lub oleju
500 g mięsa mielonego z indyka
500 ml przecieru pomidorowego
100 ml wody
2 ząbki czosnku
Sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
1 łyżeczka papryki czerwonej
1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej
Olej do smażenia np.rzepakowy
6 plastrów bakłażana z zalewy lub oleju
PRZYGOTOWANIE:
Do garna o grubym dnie wlewam olej dodaję mięso i przyprawy smażę na rumiano.
Czosnek przeciskam przez praskę. Bakłażana z zalewy drobno siekam. Dodaję do mięsa. Wlewam przecier pomidorowy i 100 ml wody. Duszę, aż gulasz będzie gęsty.
Podaję na ciepło z dodatkiem świeżej natki pietruszki. Podaję również z plackami, makaronem czy kotletami ziemniaczanymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz