10 kwi 2017

KARKÓWKA DUSZONA W CEBULI

SKŁADNIKI:
 
10 plastrów Karkówki bez kości
4 cebule czerwone
3 łyżki prażonej cebuli
100 ml wody

Marynata


50 ml sosu sojowego
2 łyżki wegety
2 łyżki czerwonej słodkiej papryki
1 łyżka czosnku granulowanego
1 łyżka papryki ostrej
1 łyżeczka pieprzu

PRZYGOTOWANIE:

Mięso myję. Plastry mięsa rozbijam dokładnie. W miseczce łącze składniki marynaty. Każdy plaster dokladnie nacieram. Cebulę obieram i kroję w piórka. W naczyniu żaroodpornym układam plastry mięsa a następnie cebulę czerwoną i prazoną. Powtarzam czynność do wykończenia składników. Na koniec podlewam wodą. Piekę w piekarniku ok 70 min w 180 stopniach. Smacznego.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF