2 kwi 2017

KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI


Konfitura z czerwonej cebuli idealny dodatek do mięs , ryb, warzyw, fast foodów , serów. Bardzo lubię robić ją do Wielkanocnych dań. Polecam każdemu. 

SKŁADNIKI:
 
5 czerwonych cebul
4 łyżki cukru trzcinowego
3 łyżki octu balsamicznego
Sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka rozmarynu
olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

 Cebulę obieram. Kroję w piórka. W rondelku o grubym dnie wlewam olej a następnie cebulę, dodaję szczyptę soli, mieszam. Cebula musi się zeszklić.

Następnie dodaję cukier trzcinowy, mieszam całość.Dodaję tymianek i rozmaryn oraz wegetę.

Na koniec dodaję ocet. Mieszam i smażę całość aż wszystko będzie gęste.

Podaję zarówno na ciepło jak i na zimno.

2 komentarze:

och-wychowanie pisze...

Cebulkę robię podobnie, ale nie dodaję octu, bardzo lubię :)

matka w pigułce pisze...

Aż trudno uwierzyć, że można zrobić konfiturę z cebuli. Zwykle kojarzy się ona z owocami.

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF