Kotlety z mięsa mielonego z indyka z gotowanymi brokułami oraz świeżym jarmużem. Idealna alternatywa do tradycyjnych mielonych.
Kotlety nie są w panierce co dodatkowo odejmuje im zbędnych kalori.
W wersji fit kotlety można upiec w piekarniku ok 30 min w 180 stopniach. Smacznego.
SKŁADNIKI:
500 g mięsa mielonego z indyka
6 łyżek bułki tartej np. Domowej
3 łyżki świeżego drobno siekanego jarmużu
15 dag ugotowanych brokuł
2 jaja
Sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka papryki czerwonej
1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
Olej do smażenia np rzepakowy
Kotlety nie są w panierce co dodatkowo odejmuje im zbędnych kalori.
W wersji fit kotlety można upiec w piekarniku ok 30 min w 180 stopniach. Smacznego.
SKŁADNIKI:
500 g mięsa mielonego z indyka
6 łyżek bułki tartej np. Domowej
3 łyżki świeżego drobno siekanego jarmużu
15 dag ugotowanych brokuł
2 jaja
Sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka papryki czerwonej
1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
Olej do smażenia np rzepakowy
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie skladniki kotletów ze łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy.
Formuję plaskie kotlety wielkości dłoni. Na patelnię wylewam olej rzepakowy, rozgrzewam.
Kładę kotlety. Smażę na rumiano z obu stron. Po usmażeniu przekładam na ręcznik papierowy by odsączyć nadmiar tłuszczu.
Podaję na ciepło albo na zimno np. do kanapek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz